Dünya Kadın Mühendisler Günü’nde Söz Esanlı Kadın Mühendislerin
Esan
23.06.2021
Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için üzerimize düşen rolün bilinciyle, işe alımdan görev ve çalışma koşullarına her alanda fırsat eşitliğini sağlamak için çalışıyoruz. “Aynası iştir kişinin cinsiyete bakılmaz.” anlayışımızla ancak birlikte daha iyi bir geleceği yaratabileceğimize yürekten inanıyoruz. Doğal kaynaklar alanında sektörümüzün en yüksek kadın istihdam oranına sahip olmaktan da gurur duyuyor, kadınlar ve erkeklerin eşit temsil edildiği bir iş yaşamı için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz.
İncele
Dünya Su Günü’nde Suyumuzun Geleceğini Birlikte Koruyoruz
Esan
22.03.2021
Dünya Su Günü'nde en değerli kaynaklarımızdan biri olan suyumuzu korumak için Çevreci 5D yaklaşımımız ışığında yapabileceklerimize odaklanıyoruz.
İncele
Maden Nedir? 5 Adımda Madenlerin Özellikleri
Esan
05.06.2020
Dünyamız, yaşamımızı dolaylı ya da direkt olarak kolaylaştıran yeraltı madenleri ile doludur. Bugün kullandığımız neredeyse tüm araç gereçlerde, yaşadığımız evlerde ve yürüdüğümüz sokaklarda mutlaka madenlerin kullanıldığını görürüz. Peki bu madenler nasıl oluşur, nasıl çıkarılır diye hiç düşündük mü?
İncele
Mumyalama Tekniğinin Başrolü: Bentonit
Esan
23.12.2019
Milattan öncesinden beri dünyamızda var olan bentonit, en az %85 oranında montmorillonit içeren ince taneli kil mineralidir ve en önemli özelliği hacminin şişmesidir. Ca bentonitler 3 kata kadar şişmekteler. Bazı Na bentonitler ise 20 katına kadar şişebilir.
İncele
En Kalitesi Seramiğin Ham Maddesi Feldspat
Esan
19.11.2019
Seramiğin tarihi oldukça eskiye dayanmaktadır. İlk yapılan seramiğin milattan önce 6000 yılında Anadolu’da üretildiği bilinmektedir. Bazı kazılarda elde edilen seramik parçaları 8000 yıl boyunca sağlamlığını korumuş ve bozulmadan günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. Bu özelliği sayesinde insanlık tarihi ile ilgili birçok bilginin günümüze kadar ulaşmasının en büyük kaynağı seramiklerdir.
İncele
Kadın Gözüyle Madencilik Sektörü
Melis Zeren
07.03.2019
Bir kadın olarak, madencilik sektörünü benim kelimelerimle, benim gözümden görmeniz için size anlatacaklarım var!
İncele
Endüstriyel Hammaddelerde Dünden Bugüne Yolculuğumuz
Esan
02.01.2019
Yolculuğuna seramik sektörüne hammadde üretmek amacıyla başlayan Esan, bugün birçok iş alanına ve dünyaya yayılan bir üretici olmasının ötesinde, hizmet sağladığı çok sayıdaki sektörle hayatın çeşitli alanlarına dokunan bir kuruluş haline gelmiştir. Kurulduğu günden beri değişmez önceliği olan insana, çevreye ve topluma duyarlılığının yanı sıra modern yöntemlerin peşinde, yenilikçi fikirlerden ilham alan, durmaksızın arayan, gelişen ve geliştiren olma anlayışı ile varlığını sürdürmektedir.
İncele