Sürdürülebilir İş Ödülleri Karbon Yönetimi Ödülü

ESAN'A SÜRDÜRÜLEBİLİR İŞ ÖDÜLLERİ KARBON YÖNETİMİ ÖDÜLÜ

Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından düzenlenen ve iş dünyasının 15 farklı başlıkta daha iyi bir gelecek için hayata geçirdiği projelerin yarıştığı Sürdürülebilir İş Ödülleri bu yıl 7. kez düzenlendi. 25 Kasım’da dijital olarak gerçekleştirilen törende Esan, Karbon Yönetimi kategorisinde ödüle layık görüldü!

Geçtiğimiz yıl En İyi Sürdürülebilir İnovasyon Projesi ödülünü kazandığımız Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde, bu yıl da Balya İşletmemiz’de hayata geçirilen “Üstün Verimlilik için Öğütme Devresi İnovasyonu” projemiz ile Karbon Yönetimi, Enerji Yönetimi ve Sürdürülebilir İnovasyon olmak üzere üç dalda finallerde yer aldık. Sürdürülebilir madencilik yaklaşımı ile iş yapış biçimlerimizi şekillendirirken, “İnsan İçin Maden” diyor “çevreye minimum etki, topluma maksimum katkı” sağlamayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda doğada sınırlı miktarda bulunan kaynakların sürdürülebilir bir anlayışla üretimi için kapsamlı verimlilik ve enerji, su, hava, toprak, atık yönetimi çalışmaları yapıyoruz.

BM Kalkınma Amaçlarından Sorumlu Üretim ve Tüketim Amacı için “Yeşil Öğütme Devresi” hedefiyle gerçekleştirilen bu inovasyon projesmizle ise ek bir ünite  kurmadan kapasite artırırken, enerji kullanımımız ve karbon salınımımızı %25 düşürdük. 

Karbon yönetimi ödülü