Esan Endüstriyel Minerallerde En Büyük 3. İhracatçı Oldu ​

Esan, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri* (İMMİB) tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen İhracatın Yıldızları Ödüllerinde  “endüstriyel mineraller” kategorisinde 2012 yılından sonra 2013’te de üçüncülük ödülüne sahip oldu.

Bünyesindeki 22.000’i aşkın üyesi ile Türkiye ihracatının yüzde 30’unu gerçekleştiren İMMİB tarafından düzenlenen İhracatın Yıldızları Ödül Töreni, 19 Şubat tarihinde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin yanı sıra Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve İMMİB Koordinatör Başkanı Tahsin Öztiryaki’nin de katılımı ile gerçekleşti. Kurulduğu 1978 yılından beri endüstriyel minerallerde sürdürdüğü başarılı faaliyetlerini 2013 yılında da devam ettiren Esan’a, 40’dan fazla ülkeye yaptığı ihracat ile hak ettiği üçüncülük ödülünü Nihat Zeybekçi verdi. 

*İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB), ihracatçıları örgütlendirmek suretiyle ihracatı artırmak ve dış ticaretin ülke menfaatine uygun olarak gelişmesini sağlamak üzere, farklı sektörlerde faaliyetlerini sürdüren 6 (altı) ayrı Birlikten oluşmaktadır. İhracat payı yüksek şirketleri belirleyerek, "İhracatın Yıldızları" ödülleri ile ihracatlarını artırmaları için firmaları teşvik eden İMMİB'in çatısı altında, İstanbul Elektrik-Elektronik, Makine ve Bilişim İhracatçıları Birliği, Çelik İhracatçıları Birliği, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği ve Mücevher İhracatçıları Birliği yer alıyor.