DİJİTALLEŞEN ESAN'A TEKNOLOJİ ÖDÜLÜ

Yenilikçi yapısı ve sektöründe öncü olma hedefi ile birçok ilke imza atan Esan, Yeraltı Güvenlik Sistemi Uygulaması ile IDC Teknoloji Ödüllerinden “Yılın En İyi Üretimde Nesnelerin İnterneti Projesi “ ödülünü kazandı.

3 yıl önce “Dijital Esan” hedefimize uygun olarak rekabet avantajı sağlayacak akıllı madencilik uygulamaları aracılığıyla bir dijital dönüşüm  hareketi başlatmıştık. Yeni nesil iş uygulamalarını, akıllı madencilik uygulamaları ve üretim otomasyon sistemlerini içeren dönüşüm sürecinde oluşturduğumuz projelerden  biri olan  “Metalik Madenler Yeraltı Güvenlik Sistemi” projemiz IDC Türkiye Teknoloji Ödülleri’nde “Yılın En İyi Üretimde Nesnelerin İnterneti Projesi“ seçildi. 

Balya Kurşun Çinko Yeraltı Tesisi’mizde hayata geçirilen bu projede; RFID (Radyo Frekansı ile Tanımlama) teknolojisi ile tasarlanan personel ve ekipman etiketleri, okuyucular, sinyalizasyon sistemleri ile yaklaşık 1.500 adet nesne Esan IoT platformu üzerinde gerçek zamanlı olarak yönetiliyor. Bu kapsamda Balya Tesisinde «Akıllı Tesis (Smart Factory)» olma noktasında büyük bir adım atıldı. Bu uygulama ile sektörde “Akıllı Tesis” kapsamında; ilk nesnelerin interneti (IoT) uygulaması, ilk yeraltı hassas konum personel/ekipman takibi, ilk konum bazlı sinyalizasyon / hız ölçüm sistemi, ilk yeraltı mesh kablosuz ağlarla kurulmuş yeraltı ölçüm sistemi, 26 km uzunluğunda yeraltı galerisinde metre hassasiyetinde konum izleme özellikleri ile kurulmuş ilk IoT platformu ile öncü olduk.