Balıkesir Valisi Yılbaşında Balya Yeraltı Madenimizdeydi

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, yılbaşı gecesinde Balya Kurşun ve Çinko İşletmemizi ziyaret ederek yeraltına indi.

Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ve Balıkesir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Taner Büyükgöz ile tesisimize gelen  Vali Yazıcı, ocağa inmeden önce yaptığı açıklamada, "Bu benim için en anlamlı yılbaşı. İşçi kardeşlerimiz yerin yüzlerce metre altında ekmek parası için ter döküyor. İşçi kardeşlerimizle birlikte olmak bizim açımızdan en büyük mutluluktur" dedi. 

Daha sonra madene inerek bir süre işçilerle sohbet eden Vali Yazıcı, burada yaptığı açıklamada, da Türkiye'nin en büyük ve modern madenlerinden birinde işçilerle birlikte yeni yıla girmekten mutluluk duyduğunu vurguladı. Vali Yazıcı, şöyle dedi:

"Şu anda 747 metre yerin altındayız ve yeni yılı çalışan arkadaşlarımızla birlikte kutladık. Başta buradakiler olmak üzere 2017'nin herkese güzellikler ve barış getirmesini diliyorum. Yerin 747 metre altında 2017'de, savaşın olmadığı, insanların barış içinde yaşadığı, insan haklarının geçerli olduğu, herkesin eşit olduğu, mutlu bir şekilde yaşamını devam ttirdiği ve ülkemiz açısından da terörün olmadığı bir Türkiye'yi arzu ediyoruz."